Fanej

Partner werkt lange dagen

Partner werkt lange dagen

Ik merk steeds vaker dat geen enkel relatie perfect is. Je kan nou net een partner ontmoeten die hemel op aarde is, maar toch zal er wat zijn die je hindert. Ik ben lita en ook ik heb een hele lieve partner die ik niet kwijt wil. Rik en ik hebben samen twee lieve kinderen. Zelfs ben ik werkzaam in het ziekenhuis als medisch analist. Gelukkig heb ik vaste werktijden, waardoor ik mijn tijd daarbuiten goed kan inplannen. Ik zorg er dagelijks voor dat er eten op tafel staat voor mijn gezin en dat ook het huis altijd netjes op orde is. Twee keer in de week breng ik de kinderen naar zwemles, waardoor ik ook een uurtje aan mijn eigen bezigheden kan besteden. Zij het nou inkopen doen of gewoon window shoppen. In mijn eentje vind ik het altijd leuk om te wandelen. Het is dan mijn moment om te bezinnen over wat goed gaat in mijn leven en wat natuurlijk beter kan.

 

de-relatie-tussen-rik-en-ik

De relatie tussen Rik en ik

De afgelopen week hield een situatie binnen de relatie van Rik en ik me bezig. In feite hebben we haast nooit quality time met elkaar. We leven ondanks het in het gezin niet slecht gaat toch langs mekaar. Ik ervaar dat we niet altijd voor elkaar klaarstaan. Voor mij is dat natuurlijk het moment om te evalueren wat ik van mijn kant beter kan doen om de relatie een ander sfeer in te blazen. Na evalueren van m’n zelf, kwam ik tot de ontdekking dat ik wel degelijk tijd overhad om met elkaar leuke dingen te doen. Het probleem lag meer bij Rik. Rik werkt de hele dag en als ik zeg de hele dag dan bedoel ik ook echt de hele dag! Fysiek geen zwaar werk, maar mentaal doet het je wel wat. Rik heeft op papier een 40-urige werkweek, maar vanwege zijn functie werkt hij toch veel langere uren. Als Rik binnen komt aanlopen begroet hij de kinderen die papa de hele dag gemist hebben en daarna begroet hij mij met een kus. Hij verteld dan heel kort hoe druk hij het had aan het werk. Voor je het denkt heeft hij al zijn laptop open geklapt. Hij gaat dan verder aan de slag zonder er erg in te hebben dat hij juist net van het werk komt.

Ik maakte me in eerste instantie niet zoveel zorgen, omdat ik hem graag de ruimte wilde geven om zijn ding te doen, maar ik merk dat het nu meer dan een gewoonte wordt. Rik werkt gewoon altijd! Hij rust alleen wanneer hij echt slaap, anders is hij continu mails aan het checken of belt ’s avonds met collega’s om over het werk te praten. Na een aantal maanden baart het me nu wel zorgen, omdat hij geen tijd meer voor me heeft. Soms probeer ik nog tussen door te praten, maar ik merk dan al heel gauw dat hij heel druk bezig is met zijn werk, waardoor hij me ook niet hoort. Ik voel me verwaarloost! Het voelt zeker niet prettig aan als je partner werk hoger op de ladder stelt dan het gezin.

Ik heb het gevoel dat Rik helemaal niet door heeft dat hij zijn gezin verwaarloost. Ik besluit met hem te praten hierover. Na het gesprek merk ik dat hij nu toch wat rekening probeert te houden.